Project Description

Nieuweboer Architecten heeft dinsdag zeven februari zich laten inspireren op het event circulair NHN en meegedaan met de verschillende georganiseerde meet & greet sessies. Het event met onderwerp circulair werd georganiseerd door de gemeente Alkmaar, de BUCH-gemeenten, de gemeente Hollands-Kroon, gemeente Dijk en Waard, Circulair West-Friesland, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Provincie Noord-Holland.

Twee trendwatchers Farid Tabarki en Kevin Weijers hebben deze dag het circulair ondernemen nog eens als de nieuwe uitdaging van onze tijd aangewezen. Waar lef en ruimte voor ontdekken en experiment moet blijven.

De praktische problemen die je tegen kan komen met verschillende partijen is al voorzichtig aangestipt bij de tafelsessies met mensen uit de praktijk. En welke hulp je daarbij kan verwachten van Provincies en Gemeenten en ontwikkelingsbedrijven en financiële instellingen.

De nieuwe wetgeving die er aan staat te komen met CSRD-richtlijn. (Corporate Sustainability Reporting Directive). Ieder zal dan over twee jaar wettelijk daarmee de verantwoordelijkheid moeten nemen in de verduurzamingsopgave om onze wereld leefbaar te houden.

Het was een zeer inspirerende dag en het zal ons helpen om de stap naar de circulaire economie te maken in een samenleving die steeds vloeibaarder wordt en waar sneller geparticipeerd moet worden op nieuwe situaties.