Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor ons jaarlijkse personeelsuitje. Geheel in thema, met betrekking tot de herinnering aan operatie Market Garden, vond ons jaarlijkse personeelsuitje in Medemblik plaats. Dit alles onder het genot van prachtig weer!

De dag werd gestart met een rit door Medemblik met 2 GMC’s. Dwars door de stad. De auto’s dateerden uit het tijdperk dat autovering nog een ondenkbare luxe was dus na een hobbelige rit kwamen we aan bij het Oorlogsmuseum in Medemblik. Aangekomen in het Oorlogsmuseum werd direct appel gedaan op onze teamspirt door een boatchallenge met 3 bootjes. (Dit waren replica’s van de boten waarmee op 20 september 1944 de Waalcrossing door de 82 luchtlandingsdivisie werd uitgevoerd).

Hierna kwam iedereen gelukkig aan wal, waarna de koers vervolgde met een in het theater uitgevoerde raad-het-woord-challenge. Na een klein biertje volgde 5 “ operaties” in de experience tour, waarbij diverse meer onderbelichte aspecten van de bevrijding aan bod kwamen. Denk hierbij aan de enorme logistieke operatie (Red Ball Express) m.b.t. de bevoorrading van de legers, het racisme in het toenmalige Amerikaanse leger, de keuzes die Eisenhower te maken had en vele andere aspecten.

De dag werd afgesloten met een trainingsronde met skills als spijkerpoepen, XL sjoelen en touwtje springen. Hierna vertrokken we
voldaan van het Oorlogsmuseum naar restaurant Oost in Medemblik, waar we de dag culinair afsloten met een Oosterse wereldreis.

Een bijzonder leuke, interessante en geslaagde dag!