basisschool Onderdijk2019-05-09T15:31:23+00:00

Project Description

Basisschool Onderdijk

Het schoolbestuur wilde zijn visie op het onderwijs vertaald zien in een nieuwe basisschool. De visie was dat de kinderen vanuit een centrale multifunctionele hal meerdere lokalen konden bereiken. De opdracht was verkregen middels een besloten prijsvraag.

De school is voorzien van schuine daken met lichtkoepels en een open ruime lichte centrale hal, die gebruikt kan worden als bibliotheek, aulazaal en speelzaal. Ieder leslokaal is door middel van een grote glaspui verbonden met de centrale hal. Het schuine aluminium dak geeft in de leslokalen extra ruimte voor een tussenverdieping.

Opdrachtgever
Gemeente Wervershoof

Ontwerpteam
Martin van Santen
Henk Luttje

Locatie
Sportlaan
Onderdijk

Oplevering
2004

Aannemer
Bouwbedrijf Grooteman-van Dijk
Zwaagdijk

Foto’s
Tom Valks

Project Details

Categories: