bedrijfsgebouw Venhuizen2019-05-01T12:12:18+00:00

Project Description

Bedrijfsgebouw Venhuizen

Aan het lint van Venhuizen is een drielaags bedrijfspand ontworpen. De ambitie was om een gebouw te ontwerpen dat op een subtiele manier aansluiting zoekt met zijn omgeving, maar daarentegen ook een efficiënt en duurzaam gebouw is, wat ruimte biedt voor de bedrijfsprocessen. De plaatsing van het gebouw biedt ruimte voor begroeiing en enkele solitaire bomen, waardoor het gebouw op een gepaste afstand van het lint komt.

Aan de voorzijde is het gebouw opgedeeld in twee rechthoekige volumes, waartussen de hoofdentree is geplaatst. De terugliggende grijze gevel van de bovenste laag oogt lichter tegen de lucht, waardoor het gebouw minder hoog overkomt. De gevels bestaan uit puntprofielplaten die in een willekeurig patroon zijn toegepast, zodat er een subtiel lijnenpatroon ontstaat. Dit patroon creëert door schaduwwerkingen en reflectie een levende gevel.

Opdrachtgever
Connection Systems BV Venhuizen

Ontwerpteam
Tom Valks

Locatie
Westerbuurt
Venhuizen

Oplevering
2017

Aannemer
Hecon Bouwgroep
De Goorn

Foto’s
Bas Zwerver Groeier

Project Details

Categories: