Project van de maand:
april

Lelystorage

Deze maand is het plan Lelystorage van Burcht Vastgoed verkozen tot project van de maand.  Het ontwerp komt aan de rand van de A6, op een steenworp afstand van Lelystad en slechts een paar kilometer van Almere. Het volledige pand wordt circa 30.000 m2 en wordt gebouwd op een perceel van 11.800 m2 aan de Meerkoetenweg 6. Het ontwerp bestaat uit 5 lagen en verrijst in de omgeving van Lelystad Airport. Het project heeft inmiddels ook een eigen webpagina:
www.lelystorage.nl hier vindt je nog meer informatie over de opslagunits van Burcht Vastgoed B.V.

Het ontwerp van het pand bestaat uit een massieve volume wat zich aan de zogenoemde strip zijde, een doorlopende weg, opent. Het gebouw wordt opgetrokken in een combinatie van een geprofileerde betonnen plint met een bovenbouw van geperforeerd staal. De setback aan de bovenzijde zorgt voor de ruimte van een duidelijke naamsmarkering: Lelystorage. In het gebouw is het mogelijk om via hellingsbanen met de auto of bus alle units te bereiken. Door de transparantie van de geperforeeerde plaat te vergroten, wordt de binnenstraat voorzien van voldoende lichtinval.

Momenteel werken we dit ontwerp uit voor de omgevingsvergunning.

De units worden subtiel voorzien van daglicht, achter de geperforeerde staalplaat bevinden zich namelijk deels kozijenen. Hierdoor verandert gedurende de dag het karakter van het gebouw: overdag een massievere uitstraling als de geperforeerde gevelplaat het licht reflecteert, en in de avond een lichtere uitstraling als het licht meer vanuit het gebouw naar buiten treedt.

Opdrachtgever
Burcht Vastgoed

Ontwerpteam
Tom Valks
Mandy Wormsberger

Locatie

Oplevering
2022

Visualisaties
Nieuweboer Architecten

Fotos