zorgstolp Enkhuizen2019-05-09T15:47:39+00:00

Project Description

Zorgstolp Enkhuizen

In het centrum van Enkhuizen is een monumentale stolp volledig gerenoveerd en getransformeerd tot zorgboerderij. De gevels aan de straatzijde zijn, op een aantal dakramen na, zoveel mogelijk ongewijzigd gelaten.

De gevels zijn gerestaureerd en intern is een indeling gemaakt voor nieuwe wooneenheden, waarbij het kenmerkende vierkant is behouden. In de achtergevel aan de steegzijde, zijn nieuwe ramen geplaatst. Om te laten zien dat dit een nieuwe toevoeging is, zijn deze kozijnen van een ander paneel voorzien.

Opdrachtgever
Stichting Woondiensten Enkhuizen

Ontwerpteam
Martin van Santen
Henk Luttje

Locatie
Noorderweg
Enkhuizen

Oplevering
2004

Aannemer
Aannemersbedrijf EAB BV
Enkhuizen

Foto’s
Tom Valks

Project Details

Categories: