uitbreiding moskee Amsterdam2019-05-01T10:08:16+00:00

Project Description

Uitbreiding moskee Amsterdam

Voor de uitbreiding van de moskee was een grotere gebedsruimte gewenst met een apart deel voor vrouwen en op de verdieping leslokalen voor de jongeren. Deze uitbreiding moest gerealiseerd worden binnen een toekomstig stedenbouwkundige kader, waarbij de moskee een onderdeel is van een stedenbouwkundig bouwblok.

Er zijn twee nieuwe monumentale toegangspoorten gecreëerd. De nieuwe gebedsruimte is, in tegenstelling tot de huidige gebedsruimte, voorzien van veel glas. Op deze manier wordt meer openheid naar de omgeving getoond.

Opdrachtgever
Stichting Islamitisch Sociaal Cultureel Centrum

Ontwerpteam
Martin van Santen
Henk Luttje

Locatie
Postjesweg
Amsterdam

Oplevering
2010

Aannemer
Bouwbedrijf Geco BV
Alkmaar

Foto’s
Henk Luttje

Project Details

Categories: