herbestemming tankstation Benningbroek2019-05-01T08:40:19+00:00

Project Description

Herbestemming tankstation Benningbroek

Het voormalige tankstation paste met zijn witte, strakke vormgeving van één laag met plat dak niet in het historische straatlint van Benningbroek. De opgave was om dit tankstation een herbestemming te geven tot woonhuis. De vierkante plattegrond van twaalf bij twaalf meter vormt de basis voor het ontwerp, dit is een ideale maat voor een eigentijdse stolpwoning.

De bestaande dakconstructie is verzwaard om het stolpdak te kunnen dragen. Om de stolp aan de voorzijde op te delen, is een uitbouw geplaatst die het gevelbeeld onderbreekt. De bestaande gevel wordt ingepakt met zwarte brede Douglas delen.

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerpteam
Tom Valks

Locatie
Dr. de Vriesstraat
Benningbroek

Oplevering
2017

Aannemer
Bouw 85 BV
Hem

Foto’s
Tom Valks

Project Details

Categories: