woning Enkhuizen2019-05-09T13:57:31+00:00

Project Description

Woning Enkhuizen

De hoek van het Zuiderkerkplein en de Drie Groene Eikels te Enkhuizen is al jarenlang een onbebouwde locatie. Voor dit open gat is een ontwerp gerealiseerd welke aansluit op de stedelijke wand en markeert tevens de hoek naar de Drie Groene Eikels. In de woonkamer, aan de zijde van het Zuiderkerkplein, bevindt zich een vide met een grote pui. Deze geeft een uniek zicht op de Zuiderkerk en zorgt voor mooie lichtinval tot diep in de woning.

De woning wordt uitgevoerd in een gemêleerde baksteen, in combinatie met zwarte potdekseldelen en houten kozijnen. Het dak wordt voorzien van vlakke pannen en zinken hemelwaterafvoeren- en goten. Door de vormgeving en het materiaalgebruik sluit deze woning op een eigenzinnige manier aan op haar historische context.

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerpteam
Tom Valks
Marcel Visser

Locatie
Zuiderkerkplein
Enkhuizen

Oplevering
2019

Aannemer
Henver Bouw BV
Blokker

Visuals
Tom Valks

Project Details